Bantuan Persekolahan 2021: Duit Sekolah RM100 FREE


Dana Bantuan Persekolahan 2021 : Tawaran Bantuan sekolah Baju Sekolah Duit RM100 untuk awal tahun. 

Info Bantuan Rakyat Malaysia : http://t.me/BantuanPrihatinRakyatMalaysia

Ini dia pengumuman bantuan KPM 2021 untuk bantuan awal persekolahan yang diperkenalkan kepada semua ibu bapa. Yang mana anak masing-masing bersekolah, diberikan bantuan ini sebanyak RM100 seorang anak yang masih sekolah (tidak kira sekolah menengah atau sekolah rendah) secara one off.

Jikalau seorang dapat bantuan sebanyak Rm100, kalau 5 orang sudah RM500.

Dapatlah meringankan beban kalangan ibu bapa yang berpendapatan serdahana dan berpendapatan rendah untuk membeli keperluan pakaian sekolah dan buku-buku.

Tidak cukup dengan itu, ada lagi bantuan persekolahan khas untuk pendapatan rumah rm2500 ke bawah yang ditawarkan oleh pihak kerajaan Malaysia, kerajaan negeri ataupun dari agensi yang berkaitan?

Di sini kami kongsikan bantuan kewangan pelajar sekolah menengah mahupun pelajar masuk sekolah rendah untuk tahun 2021 yang boleh anda mohon dan tuntut seperti di bawah ini.

1) Bantuan KPM 2021

Permohonan Bantuan Awal Persekolahan melibatkan bantuan KPM 2021 atau singkatannya BAP di Malaysia baik sekolah di negeri Johor, Melaka, Kelantan, Terengganu, Sabah, Sarawak, Pulau Pinang Penang, Perlis, Kedah, Langkawi, Pahang, Selangor, Putrajaya, Kuala Lumpur KL, Negeri Sembilan dan Perak dibuka.

Download borang permohonan bantuan kpm pelajar sekolah 2021:

👉 DOWNLOAD BORANG PERMOHONAN

Senarai Bantuan Lain👉 : Semak

Jumlah amaun bantuan : RM100 setiap seorang pelajar dan murid sekolah. 

Isikan borang permohonan ini selengkapnya dan hantar kepada pihak sekolah anda untuk makluman dan rujukan mereka. 

2) Semakan Ekasih Bantuan Sekolah 2021

  • Anak anda yang melepasi syarat kelayakan bantuan ekasih bagi Kumpulan Wang amanah pelajar miskin KWAPM akan menerima RM100 untuk yang sekolah rendah manakala untuk yang sekolah menengah akan menerima RM150
  • Untuk menikmati bantuan ini, pastikan ketua isi rumah kir anda telah pun daftar dan termasuk dalam senarai ekasih dalam portal pembasmian kemiskinan bagi memastikan anda benar-benar layak diberikan bantuan anak sekolah online 2021 kali ini.
Sumber : mypt3

Info Bantuan Rakyat Malaysia : http://t.me/BantuanPrihatinRakyatMalaysia

Catat Komen

0 Ulasan