Air Gula Pink Jadi Perhatian, Ibu Hamil Kongsi Tips Elak Muntah Lepas Minum Air Gula

Bagi ibu mengandung tidak asing lagi dengan arahan doktor untuk minum air gula. Arahan ini penting untuk memastikan ibu-ibu tidak mempunyai masalah kencing manis yang boleh merisikokan kandungan. Meskipun di lihat seperti air gula biasa, Namun begitu tidak semua orang boleh menelannya sekelip mata.
Pertama kali minum air gula, kerana family ada sejarah kencing manis
Melihat daripada situasi ini, mungkin ramai yang mempunyai pengalaman seperti ini. Apalagi yang baru pertama kali minum air gula, rata-rata akan berasa mual dan tidak dapat menelan air gula tersebut dan memuntahkannya. Namun begitu, semuanya harus di telan bagi memastikan kesihatan bayi baik-baik sahaja.
@miierra

sape pernah minum air gula lebih dari 2 kali ? 😂 share sikit pengalaman sbb kene minum air gula geng 💆🏻‍♀️🤰🏻##fypp ##pregnancy

♬ Malini - Thuan Baharr

Puasa jam 10 malam, jangan makan atau minum

Bakal melahirkan November nanti, bakal ibu ini sempat berkongsikan beberapa tipstips untuk persediaan menelan air gula termasuklah berpuasa mula dari jam 10 malam hari sebelumnya tanpa makan dan minum untuk mengelakkan rasa terbelahak. Selepas meminum air gula tersebuttersebut, pastikan duduk di dalam kawasan berhawa dingin dan rehat secukupnya.

 

@mamaja_asc0smetics

Tips minum air gula. Tgk sampai habis ye. Elak dari muntah balik❌ #fypシ #foryou #pejuanggarisdua #venomchallenge #my2021

♬ suara asli - Gustav

Untung dapat yang berperisa... Akak dapat yang ori adoi nak telan tu

Seorang pakar perubatanperubatan swasta bernama Dr NorintanNorintan Zainal Abidin juga menyatakan bahawa pengambilan air gula sangat pentingpenting kerana kencing manis boleh di hidaphidap sebelum, semasasemasa hamil atau mungkin selepas melahirkan bayi. Selain itu, netizen juga fokus dengan air gula pink berperisa strawberi yang nampak lebih sedap dari yang original.

Sumber: Kisah Dunia
 

TAG