Adik Luluh Dengar Risikonya, Wanita 'Dibantai' Suami Menanti Hari Bersalin

Tiada siapa yang dapat melupakan insiden yang menimpa Janadiah Nordin 4 Mei lalu yang menyayat hati. Kerana insiden tersebut dia telah mengalami kecederaan serius pada bahagian otak dan anggota badan lain. Walaupun sehingga kini dia masih terlantar di pusat perubatan kerana tindakan 'suami durjana', namun apa yang ajaibnya apabila anak didalam perutnya selamat membesar seperti biasa. 
@ziahzara15

rindu kakak yg dulu ..#braindamage #mangsaderasuamidayus #pregnant #ziahzara #koma #deraisteri

♬ original sound - Najihah Saberi - ɴᴀᴊɪʜᴀʜ sᴀʙᴇʀɪ | ᴛɪᴘs ᴛɪᴋᴛᴏᴋ

Kini cuma menghitung hari kelahiran bayi... Hanya berbekalkan susu sebagai makanan utama

Melihat kepada perkongsian @Fazariahnordin, bayi dalam kandungan kakaknya disifatkan kuat semangat untuk membesar walaupun kakaknya hanya diberikan susu melalui tiub sahaja sepanjang dirawat. Malah berkat kekuasaan Illahi, detik kelahiran bayi tersebut hanya menghitung hari sahaja berikutan kandungan tersebut sudah memasuki 35 minggu setakat ini. 


 

 

@ziahzara15

insyaAllah..semua baik² saja..##mangsaderasuamidayus ##pregnant ##ziahzara ##braindamage

♬ suara asli - Hi, ini meme - 𝑴𝒆𝒎𝒆𝒊𝒏𝒊𝒎𝒆𝒎𝒆🐹

Berat nak lepaskan, rasa macam kali terakhir bersama kakak... Kena admit, pakar nak pantau sebelum operate

 Namun 2 hari lepas, Jahidah dimaklumkan terpaksa ditahan bagi membolehkan doktor pakar memantau keadaannya dengan lebih lanjut sebelum memulakan proses operate. Ujar pihak mereka lagi, risikonya sangat tinggi kerana perlu dibius satu badan. Walaubagaimana pun, Fazariah Nordin mengakui berat untuk mereka melepaskan kakaknya melalui prosedur tersebut dan gusar akan firasat hatinya yang seolah-olah kuat menyatakan yang itu mungkin detik kali terakhir mereka dapat bersama. 

@ziahzara15

Doakan aku kuat ..kakak selamat..sihat .baby sihat..Aamiin ..##ziahzara ##pregnant ##mangsaderasuamidayus ##Lumpuh ##koma ##wadbersalin🤭

♬ suara asli - Hi, ini meme - 𝑴𝒆𝒎𝒆𝒊𝒏𝒊𝒎𝒆𝒎𝒆🐹
@ziahzara15

Kakak macamana ya hari ni kat hospital...😷##ziahzara ##countingdays ##pregnant ##braindamage ##mangsaderasuamidayus

♬ Berhenti Kasihan - Lagu Sabah Terbau

Lemah kaki lepas dengar risiko bakal menanti Kak Jahidah... Jumpa doktor pakar 

Berita terbaru, Fazariah sempat berjumpa dengan Doktor pakar untuk penerangan tentang kemungkunan yang berlaku pada kakaknya selepas operation dilakukan. Namun, alangkah terkejutnya dia apabila kesemua risiko yang dinyatakan adalah sangat serius, termasuk juga risiko kematian. Namun begitu, disebabkan tiada pilihan lain, dia terpaksa juga menandatangani prosedur tersebut.

 

@ziahzara15

Doakan yang terbaik untuk kakak dan kandungannya....😔##pregnant ##wadbersalin ##mangsaderasuamidayus ##braindamage ##ziahzara ##deraisteri

♬ original sound - Jilbrave Official


Sumber: Kisah Dunia