Wanita Genit Tak Sabar Discaj Rindu Suami, Selamat Bersalin Bayi Lelaki 2.35KG

Sejak awal perkahwinan sehingga mendapat rezeki berbadan dua, kisah Puan Yaya yang berbadan genit itu menjadi tumpuan dalam khalayak ramai. Pada awalnya ramai risau terhadap kehamilannya dengan keadaan diri wanita berkenaan yang hanya memiliki ketinggian 119 cm. Walau begitu beberapa hari yang berlalu, Puan Yaya telah pun pergi ke sebuah pusat perubatan di Terengganu untuk melalui proses bersalin dengan lancar.
Saya terpaksa admit awal sebab baby saya besar, takut kalau tunggu lama risiko

Sebelum ini, Yaya pernah memaklumkan bahawa dirinya perlu melalui cara bersalin menggunakan kaedah caesarean hal disebabkan beberapa faktor. Oleh kerana ukuran bayi dalam kandungan agak besar, justeru ketinggian wanita itu turut memainkan peranan sehingga dia perlu melahirkan awal dari tarikh yang telah ditetapkan iaitu tarikh jangkaannya sekitar akhir Februari.

@buyahhh terima kasih yg mana doakan sy dgn baby. sy harap yg mne belum ade rezeki lgi tu korqng kena sabar , doa bnyk2 . loveyou korang 🥰💕 #fyp #fypage ♬ Perwiraku teruskan berjuang - Rilex Are Boh

 

@buyahhh Balas kepada @kaz_kidal ♬ bunyi asal - Yaya Mekcekk

Thank you untuk yang doa untuk adik baby

Berdasarkan perkhabaran Terbaru selepas beberapa jam dia dimasukkan ke dalam bilik rawatan, suami kepada Puan Yaya memaklumkan cahaya mata pertama mereka telah pun selamat dilahirkan. Bersyukur ke hadrat ilahi, bayi lelaki yang mempunyai berat sekitar 2.35 kilogram itu berada dalam keadaan sihat walafiat. Setelah itu, Puan Yaya sempat menyatakan dan meluahkan rasanya bahawa dia tidak sabar untuk dibenarkan pulang kerana dia sudah merasa cukup rindu akan suaminya. 

Alhamdulillah tahniah buya, selamat berpantang…Geram tengok pipi

Jika melihat ke ruangan komen, boleh dikatakan hampir kesemua netizen tumpang gembira dengan berita gembira daripada pasangan tersebut. Lantaran itu, semua pihak tidak melepaskan peluang untuk mereka mengucapkan kata tahniah dan syukur diatas kelahiran si comel itu.
Sumber: Kisah Dunia